To The Wire – Willpower (Noise-To-Help records/Dedication records 2024)

Još pre nekoliko dana sam obećao Milošu da ću da odradim recenziju nekog albuma pre nego što sajt svečano pustimo u rad, i naravno, po sistemu ‘ima vremena’ uleteo sam u cajtnot. Pošto je bilo kasno za bilo kakvu ozbiljnu pretragu i preslušavanje novih izdanja, rešio sam da odradim prvi album koji danas preslušam, a da je iz 2024. godine. Tako je izbor, sasvim slučajno pao na bend To The Wire i njihov album prvenac Willpower.

Verujem da je većini ime potpuno nepoznato, što nije ni čudo jer je u pitanju noviji bend, postoje od 2022. godine, a dolaze iz Nemačke, tačnije iz Rurske oblasti. Za nepunih godinu i po dana, iako bez ijednog izdanja, bend je stekao zavidnu koncertnu reputaciju u Nemačkoj, te su već stigli da podele binu sa imenima kao što su Agnostic Front, Terror, Slapshot, Comeback Kid, Abhinanda, Murphy’s Law i Restraining Order.
Konačno, 26.januara je svetlo dana ugledao i debi album Willpower.

To The Wire na svom prvom izdanju svakako nisu uradili ništa epohalno, niti su se trudili da izmisle toplu vodu, već su isporučili jedan pravi oldschool hardcore album, direktno iz srca i pravo u glavu. Neki NY zvuk osamdesetih bi recimo bio približan opis ovog albuma i onoga što momci rade, a dodaću da to rade veoma dobro!

Sigurno će mnogi prepoznati u pesmama To The Wire uticaje bendova na kojima su (oni, a i mnogi drugi) odrastali, ali bend to očigledno nije ni hteo da sakrije. Ima tu i Gorilla Biscuits (standardni deo koncertnog repertora je i obrada New Direction), čuje se i uticaj SOIA, a iskusno uvo će verovatno prepoznati još ponešto. Ipak, to ne sprečava To The Wire da budu novi, sveži, svoji!

Verujem da će svako u ovih 11 pesama u nešto više od 24 minuta muzike uspeti da pronađe svog favorita i da će vam se svideti album, barem koliko i meni, a nadam se da ćemo imate prilike da ih uskoro negde i pogledamo uživo. Topla preporuka!

1 KOMENTAR

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime

Još pre nekoliko dana sam obećao Milošu da ću da odradim recenziju nekog albuma pre nego što sajt svečano pustimo u rad, i naravno, po sistemu 'ima vremena' uleteo sam u cajtnot. Pošto je bilo kasno za bilo kakvu ozbiljnu pretragu i preslušavanje novih...To The Wire - Willpower (Noise-To-Help records/Dedication records 2024)