The Chisel – What A Fucking Nightmare (Pure Noise Records)

The Chisel su danas objavili svoj drugi album. “What a fucking nightmare” sadrži čak 16 pesama, neke sam već čuo i ranije pošto su ih objavili kroz singlove ili uvrstili još prošle godine u svoju koncertnu setlistu (i svirali ih u Novom Sadu).
Puštam album i dok ide muzika googlam da pronađem nešto više informacija o izdanju, ali mi na prvom mestu nekako izlazi recenzija albuma na kojoj je ocenjen najnižom ocenom. To me malo smorilo i počinjem da sumnjam da mi se neće svideti. Ali kako početak albuma preleće pesme od po minut-dva nekako uviđam da je ono googlanje bilo totalno nepotrebno.
“Ljudi, pa ovo i nije toliko loše!”

Ima tu svačega – besnih vokala, tih zaraznih Chubby & The Gang rifova i ritmova, brzih čuka pesama kao iz osamdesetih (Evil by evil), neke nadrkane energije od početka do kraja, ima delova gde ćeš poželeti da digneš pesnicu u vazduh urlajući tekstove a na sledećoj pesmi tom istom pesnicom poželeti da nokautiraš prvog komšiju koji ti poželi dobar dan na stepenicama u zgradi. Od pesama koje sam čuo po prvi put izdvojio bih “Nice to meet you” i “Living for myself” najviše zbog one opasne vožnje gitarom u drugoj polovini pesme. Kraj albuma nosi neki novogodišnji duh pa na malo “mirniji” način se za sada opraštam od ovog izdanja.
The Chisel su sigurno jedan od najbitnijih bendova na današnjoj punk sceni jer su svojom pojavom doneli brdo novih stvari zapakovanih u neki stari paket. Da na kraju kažem da nisam baš veliki fan ovih ludaka iz Londona, mogu samo da kažem da su mi dobri, tako da moguće da će onima koji ih baš vole ovo biti album bez greške. Od mene ipak četvorka.
Preslušajte i javite mi kroz komentare vaše mišljenje i koje su vam omiljene pesme.

1 KOMENTAR

  1. This is pure blood, sweat and beers! 😄 Dobra mešavina oi!, hardcore i street punk-a. Meni su se dopale Cry Your Eyes Out, Bloodsucker i Living For Myself.

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime

The Chisel su danas objavili svoj drugi album. "What a fucking nightmare" sadrži čak 16 pesama, neke sam već čuo i ranije pošto su ih objavili kroz singlove ili uvrstili još prošle godine u svoju koncertnu setlistu (i svirali ih u Novom Sadu).Puštam album...The Chisel - What A Fucking Nightmare (Pure Noise Records)