De Limanos – Blender (SKCNS)

Nekako sam baš dugo čekao na ovo izdanje, još od vremena kada sam prvi put čuo pesmu Provalija, a tome već ima skoro 3 godine. Sećam se da je premijera spota bila baš u našoj emisiji i jedva sam čekao da pesmu što pre predstavimo. Posle nekog vremena stiže Kumodraž na preslušavanje a koja me je na prvo slušanje naterala da uključim repeat opciju na plejeru tog dana. Pojavio se i muzički spot za pesmu Branša, već su ranije bili dostupni za pesme 92 (obrada benda Mr Joint), kao i za F43, pa kada je stigao disk nisam očekivao da ću čuti mnogo nečeg novog.

Međutim, ima ipak tu dosta stvari koje nisu još otkrivene sa Blender-a. U album nas uvodi i lepo vozi šaljivi Peter Köller intro, zatim slede pesme bukvalno svih brzina, ima svega – od sporijih pa sve do čuke, i sve imaju super melodije koje ćete sigurno naterati da pevušiš u kolima dok ideš ove godine na more ili neki koncert sa ekipom. Baš dok se vrti disk razmišljam i o tome kako bi ovo skroz bilo super da se vrti na radiju, neke pesme su baš rođene za to (Želja i Mindegy blues) a šteta što živimo u takvom okruženju gde se mnogo ne obraća pažnja na ovakvu muziku i bendove. Singlovi koje sam već ranije pomenuo definitivno nose ovaj album mada i ovo što slušam po prvi put ne zaostaje baš mnogo.

Outro na samom kraju me odvozi mislima u legendarnu emisiju Muzički tobogan. Sve ovo ukupno traje 22 minuta a skoro sve pesme tekstualno i muzički potpisuju Duka i Dulles. Jedan plus ide i na odluku da kompletne tekstove stave na unutrašnje strane omota. Jesmo tek stigli do marta ali sam ubeđen da će ovo biti jedno od boljih izdanja 2024. godine (mada na disku piše da je ovo izašlo 2023.). Bend je nedavno krenuo da promoviše svoj CD prvenac (Roške pisao izveštaj sa koncerta u Novom Sadu), pa probajte da ih nahvatate negde… U Smederevu su 8. juna.

Šta će reći branša? Ja kažem jaka četvorka.

Zapratite ih na Facebook-u, naručite disk ili kupite Blender u digitalnom obliku na De Limanos Bandcamp stranici.

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime

Nekako sam baš dugo čekao na ovo izdanje, još od vremena kada sam prvi put čuo pesmu Provalija, a tome već ima skoro 3 godine. Sećam se da je premijera spota bila baš u našoj emisiji i jedva sam čekao da pesmu što pre...De Limanos - Blender (SKCNS)