Nemesis – Embrace Reality

Prošlog petka beogradski death metal bend Nemesis je objavio svoj drugi pun album Embrace Reality, takođe za Grom Records. Nije bilo nešto gužve na poslu pa odlučujem da odmah pustim čim sam dobio informaciju da je dostupan na striming servisima. Pogledam listu pesama, 8 komada, sve spakovano u 33 minuta, zaključujem da neće biti mnogo filozofiranja. To mi se sviđa!

Kako sam pustio tako sam se odmah zakačio na sve te melodične refrene, teške rifove, mašineriju bubnjeva, vokal koji stvarno kida. Mislim da skoro svaka pesma ima neki deo za koji mi se javila želja da premotam i pustim ponovo. Takođe moram da kažem da mi ni u jednom trenutku nije bio dosadnjikav, možda čak i ide nekom uzlaznom putanjom jer mi je ta sredina albuma, sa pesmama Burn i naročito Guilt and Grief, sjajna.

The Scale Of Fate zatvara album, jedina je koju sam već čuo ranije i za nju imaju odličan video koji je izašao pre više od dve godine. Trenutno rade i na novom za pesmu New Babylon pa možemo da ga očekujemo za neki mesec.

Već je dobro poznato da su Luka i Citadela Sound Production pravi majstori onoga čime se bave, ovaj album može da im posluži kao jedna od najsjajnijih stavki u svom CV-u. Treba spomenuti i umetnicu Teu Jagodić koja je svojim talentom ulepšala ovaj album i sa spoljne strane.

Taj dan se završio tako što sam album preslušao po 4. put. Sve mi se svidelo, od početka do kraja i mislim da već sada mogu da kažem da će se ovaj album naći na nekoj mojoj listi najboljih izdanja za 2024. godinu. Gledao sam da pronađem neki nedostatak i izbegnem davanje maksimalne ocene, ali stvarno nisam uspeo da nađem za ovih nekoliko dana. Volim ovakav death metal i mislim da ovaj bend i ovaj album ipak ne zaslužuju ništa manje.

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime

Prošlog petka beogradski death metal bend Nemesis je objavio svoj drugi pun album Embrace Reality, takođe za Grom Records. Nije bilo nešto gužve na poslu pa odlučujem da odmah pustim čim sam dobio informaciju da je dostupan na striming servisima. Pogledam listu pesama, 8...Nemesis - Embrace Reality