Prikupljeno 50.000 dinara za lečenje Aleksandra Ristića

Hardcore, punk i metal zajednica okupljena oko emisije/udruženja “Razbijanje tišine” i smederevskog Etno kluba je u subotu 18. maja organizovala humanitarni koncert čiji kompletni prihod ide za lečenje našeg sugrađanina Aleksandra Ristića.

Veče su otvorili “Refusing to fade”, mladi death metal bend iz Smedereva, pobednici 42. Majske gitarijade u Požarevcu i u sat vremena prosuli ogromnu težinu svojih rifova i ritmova. Definitivno se vidi napredak svakim novim koncertom.

Kao gosti iz Beograda, ponovo su nas posetili moderni metalci iz benda Havarija, i svojom listom pesama takođe podigli temperaturu unutar kluba.

Događaj je bio vrlo posećen tako da je ogroman broj ljudi ostao da isprati događaj sa spoljne strane kluba, dok su ovi sa unutrašnje ludeli na svom uobičajenom nivou. Nakon koncerta je spontano krenula i akcija čišćenja bašte Etno kluba odn. dvorišta Centra za kulturu.

Velika zahvalnica ide i starijoj ekipi, kao i roditeljima učesnika koncerta, koji su na svoj način pomogli da ovo veče prođe onako kako je prošlo. Možda je na neki način sve ovo premašilo sva naša očekivanja, ali moramo biti svesni da se na ovoj našoj zajedničkoj sceni kreću neki mnogo dobri i lepo vaspitani mladi ljudi, svesni dešavanja oko sebe, talentovani i kreativni, puni solidarnosti i empatije. Prikupili smo 50 hiljada dinara i moram reći da sam ponosan na sve nas!!!

Nema opuštanja jer borba i dalje traje!
Aleksandru je 2023. godine posle laboratorijskih analiza zbog iznemoglosti postavljena dijagnoza akutne leukemije.
Do sada su urađena tri ciklusa hemioterapije. Tokom trećeg ciklusa došlo je do komplikacija gde je ustanovljeno da je bolest zahvatila centralni nervni sistem.
Za dalje lečenje potrebno je prvo stabilizovanje pacijenta a potom je planirana transplatacija matičnih čelija u Turskoj.
Aleksandru su sredstva potrebna za dalje lečenje u zemlji i inostranstvu, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove kao i za putne i troškove smeštaja tokom lečenja.

Molimo vas da donirate u skladu sa svojim mogućnostima na dinarski
160-6000001939221-58
ili devizni račun
160-6000001939338-95
IBAN:
RS35160600000193933895
SWIFT/BIC:
DBDBRSBG

Ili pošaljite SMS
259 na 3800

POKRENI ŽIVOT

za Aleksandra Ristica a3

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime

IZVEŠTAJI