Ellende, Groza i Servant u Beogradu (15.10.2024.)

ellende 1

Zappa Baza će 15. oktobra (utorak) ugostiti black metalce germanskog porekla u kojem se svi članovi predstavljaju isključivo kroz inicijale: austrijanski Ellende kojem će to biti premijerni nastup u Srbiji i nemačka Groza koju je beogradska publika upoznala na sjajnom koncertu u Atomu u decembru 2022. Veče će otvoriti također nemački Servant. Early bird ulaznice po ceni od 2000 dinara mogu se kupiti putem Gigstixa do 15. januara 2024. ili isteka zaliha. Nakon toga će im pretprodajna cena biti 2400 dinara. Na dan će koštati 2800 dinara.

Ellende je crnometalni solo projekat nastao 2011. u Grazu, a iza njega stoji L.G. Godinu kasnije okupio je session/live muzičare oko sebe. “Elend” bi u davnini u nekim delovima Nemačke značilo otprilike “izopćen” u smislu ostrakizma, a danas se može prevesti kao “jadan” ili “mizeran”. Bend je dosad izdao četiri albuma, a najaktuelniji od njih “Ellenbogengesellschaft” iz 2022. promovisaće ovom prilikom u Zappa Bazi. A što se tiče inicijala i članova benda, evo i njih: P.F. (live/studijski bubanj), L.B. (live gitara), D.B. (live gitara), S.L. (live bas) i L.G. (sve ostalo uključujući i dizajn).

FB: https://www.facebook.com/ellende.official/
IG: https://www.instagram.com/ellende.official

Groza je nastala 2016. u bavarskom gradiću Mühldorf am Innu kao solo projekat. Bolji poznavaoci black metal prilika i sveta odmah će povezati ovo ime s Mglinim prvim studijskim albumom iz 2008., a osnivač P.G. ne krije veliki uticaj ovih Poljaka na njegov muzički izraz. Nakon dve godine P.G. je okupio bend oko sebe i ubrzo nakon toga je svetlo dana ugledao njihov album pjenac “Unified in Void” kojeg je izdao AOP Records. Tri godine kasnije za istu izdavačku kuću izdaju album “The Redemptive End”. Ljubitelji bendova kao što su već pomenuta Mgla, UADA ili Gearea, sigurno će simpatizirati i ove Neemce koji polako, ali sigurno grade svoje ime u svetu black metala, a to je pokazao i njihov prvi nastup u Atomu koji je bio baš, baš dobar, ali i iznenađujuće dobro posećen.
Članovi benda su P.G. na vokalu i gitari, kao i njegov kolega U.A., dok za bubnjevima udara T.H.Z.

FB: https://www.facebook.com/grozaband
IG: https://www.instagram.com/groza_blackmetal/

Servant je nastao 2021. u Donjoj Saksoniji. Sviraju crni metal po uzoru na braću iz Skandinavije, uz naravno solidnu količinu ličnog “tača”. Već su izdali dva studijska albuma: “Blessed by the Light of a Thousand Stars” iz 2021. i “Aetas Ascensus” iz 2023. Ovo će im biti prvi nastup u Srbiji.

https://www.facebook.com/ServantMagick
https://www.instagram.com/servantmagick
https://open.spotify.com/artist/49t1kAPqYOFmSz1gc5ZKjL

Koncerti i događaji
Zappa baza Map

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime