Decapitated, Incantation, Nervosa, Kassoghta (Zappa baza, Beograd, 15.3.2024.)

Nakon osam godina poljski death metalci Decapitated vraćaju se u Beograd u sklopu evropske “Nihility” turneje. Sa sobom vode američke veterane Incantation, Nervosa iz Brazila i Švajcarce Kassoghta. Datum održavanja ove izuzetne metaloidne svečanosti je 15. marta, a mesto je Zappa Baza. Ulaznice po early bird ceni od 2700 dinara mogu se putem Gigstixa kupiti do 31.12. nakon čega će cena porasti na 3100 dinara. Ako ih bude ostalo, na vratima će ulaznice koštati 3500 dinara.


Decapitated je nastao u poljskom gradu Krosnou 1996. godine, a danas ga čine Wacław “Vogg” Kiełtyka (gitara), Rafał “Rasta” Piotrowski (vokal), Paweł Pasek (bas) i James Stewart (bubanj). Sviraju tehnički death metal i uživaju veliki respekt među metallionima za svoje sviračko umeće. Pažnju na svoj izniman talent skrenuli su već u samim počecima jer su bend osnovali u ranim tinejdžerskim godinama. To potvrđuje i činjenica da je ključna figura Vogg svirao i u Vaderu, a trenutni je član Machine Heada. Decapitated je dosad izdao osam albuma, a najaktuelniji “Cancer Culture” promovisaće ovom prilikom u Zappa Bazi
FB: https://web.facebook.com/decapitated


Incantation je američki death metal bend nastao 1989. u New Jerseyju. Uz Sufffocation, Immolation i Mortician čine bazu njujorške death metal scene. Dosad su izdali 10 studijskih albuma od kojih je “Unholy Deificiation” svetlo dana ugledao u augustu, a izdao ga je Relapse Records. Često ih se voli istaknuti kao uzore bendovima kao što su Dead Congregation, Portal i Grave Miasma. Ovo će im biti prvi nastup u Beogradu.
FB: https://web.facebook.com/IncantationOfficial

Nervosa je ženski trash/death metal bend iz Sao Paola nastao 2010. godine. Dosad iza sebe imaju četiri albuma, a najaktuelniji od njih “Jailbreak” potpisan je za Napalm Records i dostupan je od septembra 2023. Članice benda su Prika Amaral – gitara, vokal, Helena Kotina – gitara, Hel Pyre – bas i Michaela Naydenova – bubanj.
FB: https://web.facebook.com/nervosa


Kassoghta je progressive death metal bend nastao 2018. u Ženevi. Iza sebe imaju dva stuidjska albuma: “A New World to Come” iz 2018. i “rEvolve” iz 2022. Ovo će im biti prvi koncert u Srbiji.
FB: https://web.facebook.com/kassogtha
YT: https://www.youtube.com/kassogtha
Dan kasnije ova će nezgodna kombinacija svirati u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hangtime Agencyja.

Koncerti i događaji
Zappa baza, Beograd Map

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime