Belgrade Mosh Fest 2024 (Jugošped, 10.2.2024.)

Hardcore je vatra. To je plamen koji gori u srcima svakog od nas. Ne možemo potisnuti emocije. Ne možemo zatvoriti oči. Ne možemo stajati mirno. Zato – moshujemo!

Facebook event

BFHC ekipa poziva sve vas koji delite isti osećaj da nam se pridružite na prvom Belgrade Mosh Fest-u, gde smo svi braća i sestre, poštujemo jedni druge i gde smo svi jednaki u mosh pitu. Dakle, izađite i pokažite nam šta imate!

Kao nominalni domaćin, Blankfile se obavezao da se pobrine da se pridruže još neki moćni hardcore bendovi, koji će stvoriti nezaboravnu atmosferu.

Nakon pažljivog razmatranja i obimnih razgovora, odabrali smo sledeće kandidate:

Blankfile – “15 years of blood, sweat and spilling guts” je početna linija naše pesme BFHC, i to uglavnom sažima ono što radimo. Putovali smo Evropom, Balkanom i Srbijom, organizovali hardcore koncerte u Beogradu, išli do jednog od najudaljenijih gradova u Srbiji da sviramo za JEDNOG fana, delili smo scenu s mnogim lokalnim i svetski poznatim bendovima i stekli mnogo sjajnih prijatelja. Prošli smo kroz mnoge faze, kroz uspone i padove, ali smo i dalje tu, i dalje udaramo, i dalje ne znamo kako da se ponašamo, i dalje igramo po svojim pravilima i uvek tražimo nešto više. Mi smo BFHC i potrudićemo se da vam pružimo nezaboravan nastup.
https://www.facebook.com/blankfileband/
https://www.instagram.com/blankfile/
https://www.youtube.com/@blankfileband
blankfile.bandcamp.com

Redound (BUL) – Redound su prvaci teške kategorije hardcorea iz Sofije, Bugarska. Osnovani su 2003. pod imenom Envy, promenili su se u Redound 2008. godine i od tada su izdali 4 puna albuma, svaki teži od prethodnog. Ovaj bend je vrlo dobro upoznat sa srpskom hardcore scenom kroz mnoga prijateljstva, ali posebno zbog jedne stvari – učešća u projektu “One Is All” kada su otišli da sviraju koncert (uz Blankfile i još neke bendove) za jednog jedinog hardcore fana koji živi u malom gradu u planinama Srbije. Redound meša beatdown hardcore, metalcore i hip hop u svojoj muzici, dovodeći svoj stil na viši nivo sa svakim izdanjem. Njihov najnoviji singl sa bugarskim reperom FYRE je sada dostupan! Redound je delio scenu s mnogim bendovima, uključujući Nasty, Shattered Realm, Terror, Napalm Death, Malevolence, Born From Pain i mnogim drugim. Njihova energija je nemilosrdna, a mosh pitovi su neprijateljsko okruženje. Oprez onima koji ulaze. Njihov poslednji album se zove “Thru Adversity” i dolaze u Srbiju da ga isporuče!
https://www.facebook.com/Redound
https://www.instagram.com/redoundsfbd
https://redoundsfbd.bandcamp.com/album/thru-adversity

Trash Union – Ovo je srpski crossover bend osnovan krajem ’90-ih i stoga se pojavio tokom najtežeg perioda za ljude Srbije u modernoj istoriji. Uprkos svim tim izazovima, nedvosmisleno su ostali veoma važan bend kada je reč o hardcore sceni na Balkanu. Čak i nakon toliko vremena, neprestano su na turneji i još uvek organizuju koncerte u svom rodnom Zrenjaninu, potpuno posvećeni održavanju svojih nastupa na najvišem nivou i održavanju duha hardcorea. Njihova muzika je pod uticajem mnogih različitih stilova teške muzike, od thrash metala iz Bay Area i crossover skate scene sa plaže Venice do hardcore punka iz New Yorka i hip hopa s obe obale. Dođi i proveri!
https://www.facebook.com/trashunion
trashunion.bandcamp.com

The Valley – Glavni igrači hardcore scene u Subotici. Hardcore Kraljevi na Severu. Želeći da prošire duh Severa, obišli su Srbiju u širokom luku, često posećujući i naše susedne zemlje. Do sada, The Valley ima jedan pun album pod nazivom “Never Give Up”. Vođeni strašću njihovog frontmena Darija, ovaj bend uvek gura granice sa svakim nastupom. Najbolji dokaz njihove predanosti vidi se na jednom od njihovih nedavnih nastupa gde je isti Dario teško povredio nogu na samom početku nastupa, izdržao ceo set i tek tada, nakon što je nastup završen, odvezao se do bolnice. Očigledno je da ovi momci ne šale i uvek su spremni da učine sve što je potrebno kako bi predstavili svoju verziju brutalnog hardcorea. Evo ih!
https://www.facebook.com/valleythe
thevalleysuhc.bandcamp.com
https://www.instagram.com/thevalleyhc/

Fractured – Hardcore zastavonoše malog grada Vrbasa i veoma potrebno pojačanje hardcore scene u Srbiji. Novoformirani, ali već potpuno angažovani da zagreju moshpit. Njihova muzika i stav su malo više usmereni ka power hardcore modu, pa je to pomoglo odluci da im se pruži prilika. To je dodavanje u poslednjim trenucima na Belgrade Mosh Fest line up, ali osećamo da će ovaj bend brzo rasti i ići ka novim nivoima. Obratite pažnju! Novi klinci na sceni!
https://www.instagram.com/fractured_hc
https://www.facebook.com/profile.php?id=61554648497899

Koncerti i događaji
Milan Vapa's Paper Mill, 10, Bulevar vojvode Misica, МЗ Топчидерско брдо-Сењак, Београд (Савски венац), Savski Venac Urban Municipality, Belgrade, City of Belgrade, Central Serbia, 11000, Serbia Map

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime