ŠPURIJUS feat. DR. POP – Dobar čovjek

Jutros stigao mail iz Splita pa prenesimo vest o novom spotu benda Špurijus.

Otvaranje priče zvane treći album u izvedbi splitskog punk rock benda Špurijus pripalo je singlu Dobar čovjek.

Kao što znamo, definicija dobrog čovjeka mijenja se kroz ljudsko odrastanje. Sve vrline kojima su nas učili i koje smo usvajali kao djeca s vremenom postaju nevažne, dosadne, čak i sramotne, a naposljetku ih počinjemo mijenjati za neke druge karakteristike koje su nam u početku bile neprihvatljive, pogrešne i odbojne. Najuporniji u usvajanju novih vrednota postaju vođe čopora i moralni uzori. Biti poslušan, mal, umiljat, ponizan – dakle dobar čovjek – karta je za bezbolnu vožnju životnom stazom. Svima ostalima ostaje samo bijes ili ruganje takvom sustavu vrijednosti. Špurijus je odabrao ovo drugo.

Ovaj glazbeni hommage devedesetim godinama, kada je bend i nastao, vrlo prigodno je izveden u suradnji s Dr Popom, pjevačem kultnog novosadskog Atheist Rapa, jednim od glazbenih uzora iz najranijih dana splitskih punk rockera. Špurijus i Atheist Rap upravo su krajem godine zajednički održali odlično posjećenu punk rock feštu u splitskom klubu Kocka.

Autori i glavni vokalisti pjesme su Boris Tudor i Domagoj Božinović, koji zajedno s Antom Sabalićem i Ivicom Božićem čine postavu benda, a uz vokal Dr Popa, na pjesmi gostuje i TBF-ovac Luka Barbić, koji je zadužen za scratch efekte.

Dobar čovjek snimljen je u prvoj polovici 2023. u CCC studiju, pod snimateljskom i producentskom palicom Dina Siriščevića, koji je ujedno uradio i mix i mastering. Špurijus se inače u spomenutom splitskom studiju nalazi usred procesa snimanja novog albuma.

Videospot je snimio, režirao i montirao Julio Juraga, a uz članove Špurijusa i dr. Popa, pred kameru je stao još jedan splitski glazbenik, Zdeslav Mišurac iz klape Šufit, ovaj put u ulozi Dobrog čovjeka.

Singl izlazi u suradnji s izdavačkom kućom Mudri brk.

YouTube: https://www.youtube.com/c/spurijus
Facebook: https://www.facebook.com/Spurijus
Instagram: https://www.instagram.com/spurijus
Bandcamp: https://spurijusst.bandcamp.com

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime

VIDEO KLUB

00:02:47
00:02:18
00:03:08