SOEN (SKCNS Fabrika, Novi Sad, 25.10.2024.)

soen novi sad

MM Concerts i Serbian Hellbangers u saradnji sa SKC Novi Sad predstavljaju

SOEN premijerno u Srbiji!

Soen je švedska progressive metal/rock atrakcija koja je kao ideja nastala 2004. godine, ali se zvanična formacija u vidu super-grupe desila tek 2010.

Originalnu postavu činilu su idejni tvorac i bubnjar Martin López (koji je svirao sa Opeth između 1997. i 2006. i snimio šest albuma, uključujući i ponajbolja izdanja banda “Still Life”, “Blackwater Park” i “Damnation”, a s Amon Amarth kultni debi “Once Sent from the Golden Hall”), basista Steve Di Giorgio (ex-Death, Testament, Sadus), pevač Joel Ekelöf (Willowtree) i gitarista Joakim Platbarzdis i u toj postavi je za Spinefarm objavljen debi album “Cognitive” (2012.) koji je naišao na dobre kritike ali i zamerke da previše liče na Tool.

Nakon toga je bend u periodu od 2014. do 2023. objavio još pet studijskih albuma na kojima je definitivno pronašao svoj stil (pogotovo od vrlo hvaljenog “Lotus”) i zadobio puno fanova u svetu a posebno u našem regionu. Poslednji album “Memorial” objavio je Nuclear Blast.

Martin López muziku benda Soen opisuje kao melodičnu, tešku, zamršenu i veoma različitu od svega što ste čuli.

Pored Lópeza i Ekelöfa, bend danas čine i gitarista/klavijaturista Lars Enok Åhlund, gitarista Cody Lee Ford i basista Oleksii “Zlatoyar” Kobel.

Najavni tekst: Darko Živković, SMP.

Ulaznice su u prodaji na svim Gigstix prodajnim mestima:

3.000rsd – early bird
4.000rsd – pretprodaja
5.000rsd – na dan koncerta

Onlajn prodaja: https://new.gigstix.com/event/soen-novi-sad-15-oktobar-2024/

Koncerti i događaji

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime