Body Count u Zagrebu (ŠRC Šalata, Zagreb, 16.6.2024.)

Body Count i Ice T vraćaju se u Zagreb!
BODY COUNT
ŠRC Šalata, Zagreb
Nedjelja, 16.06.2024.

Jedan od najvećih bendova koji spaja hip hop i metal, legendarni Body Count iz Los Angelesa, dolaze u Zagreb i to na stadion Šalata u nedjelju 16. lipnja 2024.
Jedni od začetnika crossovera predvođeni jednim od najvećih rap izvođača svih vremena, velikim Ice T-jem, zagrebački povratak zakazuju nakon šest godina i rasprodanog koncerta u Boćarskom domu.
Body Count sviraju sirovi old school crossover, brutalnu mješavinu hip hopa i metala. Kroz godine su mijenjali postavu, raspadali se i ponovo sastavljali, no kultno sljedbeništvo koje band ima uvijek ih je čekalo na koncertima diljem svijeta. I nakon više od tri desetljeća dokazuju da su zacementirali svoju poziciju na glazbenoj sceni, a u prilog tome ide i osvojeni Grammy za najbolju metal izvedbu za “Bum Rush” s posljednjeg albuma “Carnivore”. Neumorni Body Count najavljuju i novi album “Merciless” za 2024., dok će istovremeno nastupiti kao headlineri na velikim europskim pozornicama.
Početak benda jedna je od najvećih priča svjetske alternativne scene. Ice T je, osim rapa, u mladosti bio veliki fan hard rocka i metala. Tijekom 80-tih je stvorio veliko ime na hip hop sceni, pa se paralelno početkom 90-tih posvetio bendu koji je osnovao s prijateljima iz srednje škole. Prve nastupe Body Count su imali na Lollapaloozi kada im je Ice T poklonio pola satnice seta, a prvu snimku na njegovom “O.G. Original Gangster”, koji se smatra jednim od najvažnijih gangsta rap ploča. Na njemu prije pjesme “Body Count” Ice T odgovara na optužbe da se prodao jer ubacuje elemente rocka u rap.
Sve je eksplodiralo debi albumom i kontroverznim singlom “Cop Killer”, uz ništa manje opasne “KKK Bitch”, “Evil Dick”, “Momma’s Gotta Die Tonight”, “There Goes The Neighborhood” te “Body Count’s In The House”, jednom od velikih favorita mnogih rock klubova ovih prostora. Album je digao na noge kompletnu bijelu Ameriku, od predsjednika Busha i članova Senata do Charltona Hestona, pa je u konačnici povučen i “Cop Killer” zamijenjen manje problematičnom novom verzijom pjesme “Freedom Of Speech”.
U godinama koje su slijedile Body Count su imali uspona i padova, a nažalost čak tri člana originalne postave ubrzo su preminuli. Ipak, u posljednjem desetljeću objavili su tri fantastična albuma, “Manslaughter”,“Bloodlust” čiji singl “Black Hoodie” je bio nominiran za Grammyja, kao i “Carnivore” koji im je donio Grammyja za najbolju metal izvedbu. Neuništivi Ice T-a i Body Count kroz tri desetljeća pokazuju ne samo da su izdržali test vremena nego da su i danas jedna od najtraženijih live atrakcija na planeti.
Prodaja ulaznica kreće u petak, 2. veljače u 10:00. Prva cijena od 36 eura na snazi će biti do 31. ožujka. Od 1. travnja. do 15. lipnja za ulaz će trebati izdvojiti 39 eura, a na dan koncerta 43 eura.
Kupiti se mogu online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Facebook event

Koncerti i događaji
Sportsko-rekreacijski centar Šalata, 2, Stube Josipa Kalasancija Schlossera, Ribnjak, Gradska četvrt Gornji grad - Medveščak, Zagreb, City of Zagreb, 10000, Croatia Map

NAPIŠI KOMENTAR

Unesite vaš komentar!
Upiši svoje ime